Undrar vad som serveras på tomtens fat idag!?
Våra Tävlingar
Till E-butiken
Hej på er...
Ja, idag fortsätter matigheterna här i
StämpelBodens blogg...
Jag har redan avnjutit mitt första julbord, hur är det med er?
Har ni hunnit provsmaka på julskinka, rödbetssallad å prinskorvar ännu?
Hemma hos mina föräldrar brukar vi ha grekisksallad och vanlig potatisgratäng,
lite udda men bra för oss som inte frossar i allt det andra.
Har ni några annorlunda eller bara lite extra goda matiga tips till julbordet,
berätta gärna om dem för oss...
Jag vet att många vill ha tips om goda å allergi fria maträtter...
:D
Men så till dagens alster, innan denna blogg förvandlas till en matspalt!
*Fniss*
För med i vår fantastiska
UTLOTTNING
är:
Cyllans läckra knäckkort.
Nissarna som kikar fram bakom menyn
och kärleksnissarna som säkert har delat på en knäck precis.
Se så läckert det blir att dekorera kortet med an knäckform...
Mycket smart å rolig idé Cyllan.
***
Å vad gillar tomten bättre till knäcken än en liten snutt hemgjord glögg?
Jodå, se här bjuder Mariante laget runt på varma tårar av godaste glöggen...
:D
Glöggflaska, pepparkakshjärtan å lussebullar...
Läcker collagestämpel och fluff i kanterna - vackert
Läckra blommor med Utee, swirl i grungeboard, primablommor o till sist Mariantes berömda tags.
Vilken julmix.
Hoppetossa glögg
liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 pkt russin (2 pkt = 500 g)
2,5 kg socker
Blanda allt i en tioliters hink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert.
Var noga med att inte få med bottensatsen.
Låt stå och klarna i ca 2 veckor
Kan du inte vänta, bara värm å smutta på....
njutes bäst tillsammans med sedvanliga tillbehör.
Smakar som allra bäst efter minst 1 års lagring!!!!
*MUMS*
OBS
Om ni som mig föredrar alkoholfritt så är denna brygd utesluten!
Det här blir riktig vuxen-saft! (15-20 %)
Vet att några tillsatt en flaska rödvin innan tappningen för färgens skull, men inget vi testat.
***
Åså till sist lite sill till tomtemoras huskatt med hälsningar från Yoli...
Sillarna är urklippta och färglagda med Metallic och Glazepennor.
Lite clearbuttoms, tånglika band och vackra bradz.
Klockan är en mycket läcker o vacker dekoration som finns i flerpack.
Klockan symboliserar att sillen är som störst i juletid.
Ja, det säger i alla fall min morbror som äger Klädesholmen seafood!
hihi å han borde känna sillen som bäst - men är besviken som bara den på att jag inte äter av hans läckerheter!
Textstämpeln är stämplat på cardstock med vit kärna.
Genom att dra lite med ett sandpapper på kommer det vita fram...
hihi men jag var ju tvungen att chalka lite ändå.
***
Kram YooRee med hela gänget!
Jag kan inte förstå hur ni lyckas med alla dessa fina saker ni sitter och får ihop. Bara älskar allt ni lägger upp. Håller tummarna att man har lite tur.
Fullkomligt underbara...och jag ääääälskar glögg!
Underbara receptkort, de är så fifigt dekorerade när dekorationen tar upp maträtten, jag gilar der skarpt. Kram Emma
Åhhh dem är ju alldeles underbara receptkorten!!! så fiffigt med knäckformen....
Det närmsta jag kommit julmaten i år är väl att skinkan är inköpt och jag var på dagis igår och såg luciafirande med efterföljande tomtegröt :)
Idag är jag nästan mållös!
Mycket beroende på alla dessa härliga receptkort som ni visar.
Tyvärr också på grund av en jätteförkylning.
Vad kan då vara bättre för humöret än att titta in här på bloggen.
Har inte ätit julmat än, tyvärr...men snart så! längtar!
Tycker det är jättehärligt att se de nya Gäst-DT:sarnas receptkort och dylikt. Så härligt att se hur de tänker när de skapar saker av våra egen designade stämplar, alltid härligt med lite nya fräscha idéer. Så att man inte fastnar i samma gamla spår som man lätt gör utan nya intryck från andra pysslare... Välkomna!
Kram Setterfreak (Stämpeldesigner hos StämpelBoden)
=O Jag blir så förbluffad av era receptkort så jag blir alldeles stum =O Tjusigt tjejer! Tjusigt! /Clinen
Cyllan så snyggt receptkort, så läckert med dom rödrandiga banden runt blomman ..och knäckpappret.
Mariantes kort så super läckert så .. gillar när det är lager på lager..
// kram anneli
Ja jag kan bara hålla med alla ovanstående.
Var får ni alla idéer ifrån?
Såå helt undrbart!
//Yvonne
Hihi...håller på just nu i skrivandes stund och gör knäck, hittade inte mina recept så jag fick kika ordentligt och skriva av här. Tack
//Johanna
Hemma hos oss är det alltid som standard att ha majskolvar och avokado på julbordet.. allt för att få oss som små barn att äta nåt annat än köttbullar å skinka, å sen dess har det hängt med!
sen brukar vi försöka hitta på nåt nytt varje år oxå, en gäst-rätt helt enkelt! förra året var det anka med apelsinsås.. mmm!!
Vad läckert med knäckformen! Och så Mariantes härliga lussekatter. ;)
Knäck och glögg och sill... på lördag ska jag äntligen äta julbord! Så läckra receptkort!!!
På vårat julbord är karelska piroger med äggsmör ett måste. Dom är försvinnande goda :-)
Jag bara måste fråga...är det såna dära som ser ut som det är risgryn i mitten på, såna som det har på finlandsfärjans smörgåsbord?
Superfina receptkort!
Mitt tips till alla er som är allergiker i någon form - kika in på www.allergimat.com och frossa bland recepten! Jag skrev ut ett tjugotal i fjol och gjorde en receptlåda med kort till min glutenintoleranta mamma. Hon var såååååå nöjd med både låda och kort, så det blir några att fylla på med bland julklapparna i år.
Ingen tjuvsmak på julbordet ännu. Idag har vi bakat lussekatter, både standard och min egen variant. Ont i armarna nu, då...
Tack för mkt bra tips elisabeth... å pirogerna låter mycket spännande lillis!!
Vad kul att ni delar med av era tips å jaaa visst är det härligt med alla receptkort... :D Om ni gör ngra själva å laddar upp i era bloggar, hojta med en gång!! Vi vill se!!
Kraaaaaaaaaaam
Karelska Piroger är så gott!!! Måste "baka" några och ta med på julbordet om jag orkar....då förkylningen släppt, om den nu gör det någon gång.... Min sambo skulle uppskatta detta tror jag....om inte han, så barnen iaf...
Tack för den idén....
Åhh, guud så fint ni skapar!!
Jag saknar er jätte mycket.. och scrapbokingen med, särskilt när jag ser allt fint ni gör. Måste scrappa massor över jul när jag kommer hem. Det börjar rycka i scrappådran..
Vi ses snart:)pusspuss
Oh, lika läckra som innan. Varför skapar ni sådant "vill ha begär"?
KramKram Anna
Det där receptet på hemmagjord glögg skulle jag verkligen vilja bli med.
Ja, ja..vad är väl en bal på slottet...
...alldeles underbar...
Tar en lott och hoppas på tur
Maria
Lika fantastiskt som alltid! Gillar alla detaljer (som knäckformen, blommorna med UTEE och det tånglika bandet - smaart!).
Fina saker som skapats, detaljerna på dem alla gillar jag verkligen! Recepten på knäck och glögg hamnar i min receptbok.
Super smaskiga recept!
ojoj vad fina roliga grejjor ni gör
kram lolla
Visst är det dom med risgryn i mitten Mariante :-)
Rågmjölsdeg och risgrynsgröt några knyck med nyporna så är det klart.
Det är så himla underbara deltaljer på receptkorten så man nästan dååånar love
Vilka fina detaljer det är på korten!
Jag måste våga mig på att prova det här med utee, det är sååå snyggt!
Och vad smart med formen på blomman!
Vilken otrolig fantasi som inte har några gränser, kanonfina kort allihopa...